OBJAVE V MEDIJIH

NAPOVEDNIKI

GALERIJA

SODELUJOČI  GLASBENIKI NA KLARINETKANJU 2022

Klarinetisti:

Mate Bekavac

Matic Kuder

Tomaž Močilnik

Dušan Sodja

Urška Zupan

Aljaž Beguš

Jakob Bobek

 

 

 

 

 

 

Glasbeni gostje:

Mojca Menoni Sikur, violina

Nina Pirc, violina

Gea Pantner Volfand, viola

Martin Sikur, violončelo

Luka Poljanec, tolkala

Andrej Žust, rog

Ana Mir, rog

 Luka Mitev, fagot

Ansambel Kerlci

 

 

Študenti – klarinetisti:

Gaber Avsec

Svit Bobek – JUNIOR 10+

Filip Brezovšek

Benjamin Burger

Miha Grmek Seražin

Tristan Grum – JUNIOR 10+

Jaka Horvat

Milena Keser

Klemen Kodrun

Lara Korenjak

Miha Koželj

Maximillian Moerth

Manca Noč

Romina Tomažin – JUNIOR 10+

Anže Plesnik Zupanc

Jan Ulaga

Filip Brezovšek

Na prvem Klarinetkanju sem najbolj užival v neklasičnih predavanjih in vsakodnevnem nastopanju. Med udeleženci je bilo zelo sproščeno vzdušje, saj smo se lahko cele dneve sproščali ob igranju novih skladb in se med tem tudi veliko novega naučili.

 

Miha Grmek

Seminar v prekrasni Bohinjski dolini je postregel z odličnimi profesorji in glasbenim komornim programom, tako da smo vsi udeleženci bili dodobra vpeti v njegov potek. Upam, da se še vidimo.

 

Miha Koželj

Prvo klarinetkanje me je zares navdušilo in o njem si mislim le vse najboljše. Mlademu klarinetistu, ki si želi napredka ponuja ogromno znanja ter predvsem nepozabnih izkušenj. Sam se ga bom z veseljem udeleževal tudi v prihodnje.

Julija Vrabec

Festival Klarinetkanje je na kreativen način povezal klarinetiste v procesu izmenjave znanja tako v obliki mojstrskega tečaja kot med skupnim muziciranjem na koncertih v sproščenem in inspirativnem vzdušju, kar se mi je predvsem zaradi sodelovanja in izmenjave idej med glasbeniki zdel zelo pomemben dogodek, ki sem se ga z veseljem udeležila.

Milena Keser

Na Klarinetkanju mi je bilo najlepše, da smo ‘bili vsi na kupu’ in vsak večer imeli koncerte. Pa še prvič sem poskusila bohinjsko zaseko!
Hvala organizatorjem, da so se potrudili in omogočili tako druženje – komaj čakam naslednje poletje!

Lara Korenjak

Poletno klarinetkanje v Bohinju je bilo res lepo srecanje klarinetistov. Vse priloznosti za komorno igro, skupno vadenje, koncerti in prijetna druženja so mi prinesli veliko novih izkušenj in novega veselja do klarineta. Neverjetno je pomisliti, kako dobri in svetovni glasbeniki so se ta teden zbrali v Bohinju in velika čast jih je bila spoznati in z njimi tudi igrati.