DELAVNICE 2022

 

Delavnici Avdicija I. in Advicija II. sta namenjeni vsem, ki bi radi podrobneje spoznali študij orkestrskih izvlečkov. Izbor le-teh obsega na avdicijah najpogosteje zahtevane izvlečke iz operno-simfonične literature. Začetka delavnic bosta namenjena tudi krajši predstavitvi priprave Mozartovega Koncerta v A-duru, KV 622, katerega prvi stavek je obvezni del skoraj vsake avdicije. Na podlagi prijave bo vsak aktivni udeleženec po e-pošti prejel notno gradivo. Na ta način bomo v kratkem času spoznali veliko orkestrskih solov, kar nam bo dalo zagon za študij skozi vse leto.

“Klinika” Mateta Bekavca je namenjena reševanju tehničnih problemov vsakega posameznika. Poudarek je na kontroli celotnega telesa in posledično pravilnemu dihanju ter pretoku zraka. Pri “KV581” bo Mate pilil detajle in podal izhodišča za kreativno muziciranje, kateremu bomo priča naslednji dan na koncertu.

Mojstrski tečaj za bas klarinet Andraža Goloba je namenjen vsem, ki bi se radi bolje spoznali s to različico klarineta. Individualne lekcije bodo prilagojene izhodišču vsakega posameznika in bodo zagotovo krasno izhodišče za nadaljnje delo z bas klarinetom. Zaradi zgoščenega programa na festivalu je število udeležencev omejeno na 6 kandidatov, ki bodo imeli vsak 3 individualne lekcije.

Klarinetkanje JUNIOR 10+ je namenjeno najmlaJšim nadobudnim klarinetistom, ki želijo vstopiti v svet komornega muziciranja s priznanimi mentorji. Na vsakodnevnih druženjih bomo oblikovali del programa za zaključni GALA koncert. Zaradi zgoščenega programa na festivalu je število udeležencev omejeno na 5 kandidatov. Za varstvo otrok izven programa festivala poskrbijo starši sami.

Vse delavnice so v AŽMANOVEM domu v Bohinjski Bistrici.

“AVDICIJA I.”

8. avgust 2022

TOMAŽ MOČILNIK

8.30 – 13.00

AŽMANOV DOM, Bohinjska Bistrica

“AVDICIJA II.”

9. avgust 2022

MATIC KUDER

8.00 – 13.00

AŽMANOV DOM, Bohinjska Bistrica

“KLINIKA ZA KLARINET”

10. avgust 2022

MATE BEKAVAC

9.00 – 12.00

***

“KV 581”

17.00 – 19.00

AŽMANOV DOM, Bohinjska Bistrica

mojstrski tečaj

BAS KLARINET

9. – 11. avgust 2022

ANDRAŽ GOLOB

Po razporedu

AŽMANOV DOM, Bohinjska Bistrica

JUNIOR 10+

7. – 12. avgust 2022

8.00 – 9.30

JAKOB BOBEK, URŠKA ZUPAN, ALJAŽ BEGUŠ

AŽMANOV DOM, Bohinjska Bistrica