MATIC KUDER

Matic Kuder (1994) je začel glasbeno pot pri stricu Petru Kudru. Izobraževanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Dušanu Sodji. Študij je začel na Akademiji za glasbo v Ljubljani in zaključil magistrski študij na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu v razredu prof. Geralda Pachingerja.
Od leta 2017 do 2021 je bil solo klarinetist v orkestru Nürnberških simfonikov, od decembra istega leta pa je postal es-klarinetist v orkestru Berlinskih filharmonikov.
Bil je tudi član slavnega mladinskega orkestra Gustav Mahler in sodeluje s številnimi mednarodnimi orkestri kot so Hr-Sinfonieorchester, Ensemble Mini, Spira Mirabilis, Orchestra Leonore, Orkester slovenske filharmonije, Stadttheater Würzburg…
Kot komorni glasbenik sodeluje s številnimi glasbeniki, med drugimi Mate Bekavac, Sergio Azzolini, člani orkestra Dunajskih filharmonikov, Berlinskih filharmonikov, Concertgebouw Amsterdam in drugimi.
Kot solist je nastopil z orkestrom Nürnberških simfonikov, orkestrom Euphony, simfoniki RTV Slovenija, Komornim godalnim orkestrom akademije za glasbo v Ljubljani in simfoničnim orkestrom SNG Ljubljana.
Izpopolnjeval se je pri številnih priznanih klarinetistih kot so Francois Benda, Wenzel Fuchs, Mate Bekavac, Harri Mäkki, Paolo Beltramini in Michel Lethiec.